Sigma 2x APO EX DG telekonverter

Jeg leter etter en passende telekonverter som kan brukes sammen med en Nikkor 105mm VR-linse. Dessverre er VR-teknologien ennå så ny at det bare er Nikkor selv om tilbyr passende telekonverter. Fra andre produsenter er det usikkert hva som vil fungere eller ikke av de forskjellige funksjonene - VR kan jeg ihvertfall bare glemme.

Jeg har vært så heldig å få låne en Sigma 2x APO EX DG Nikon telekonverter av FotoVideo, og skal teste ut denne for å se hvordan det virker. Jeg regner med at autofokus skal fungere, men VR gjør det som nevnt ikke. Uansett blir det en interessant erfaring!

Hvorfor ikke kjøpe en Nikkor-konverter? kan man kanskje spørre. Dette har utelukkende med prisen å gjøre... Nikkors 2x konverter ligger på omtrent 3.500,- mens Sigmas koster bare knappe 1.500,-. Da må man ofre noe - og VR-funksjonen har uansett ikke særlig mye å si så lenge jeg bruker blits.

Formålet med en telekonverter er å forstørre bildet som lagres på minnebrikken, slik at man effektivt sett kommer nærmere motivet. Det blir litt som å ta et utsnitt, bare at det gjøres på forhånd og ikke etterskuddsvis. Telekonverteren plasseres mellom objektivet og kameraet, og en 2 x telekonverter forstørrer de midterste 12 x 18 mm i bildet til 24 x 36 mm. I praksis vil dette gi samme effekt som om brennvidden ble doblet fra 105 til 210 mm. I tillegg kommer crop-faktoren på digitale kameraer, som for Nikons del er ca. 1,6. Dette vil gi en samlet effekt på 336 mm med denne linsen. Men det er ikke bare fordeler: Telekonverteren gjør også at objektivet blir mindre lyssterkt med en faktor på 4, og at oppløsningen halvveres. Kvaliteten blir altså dårligere rent teknisk, men jeg håper at kraftigere optikk til gjengjeld skal gi høyere kvalitet rent fotografisk.

Du kan lese mer om telekonvertere på Wikipedia eller på Startphoto.

 

Telephone: +47 94 83 32 83
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.ScubaPixel
Christian Skauge
Etterstadsletta 4 G
N-0660 Oslo, Norway


   

BLOG & NEWS
Latest News
Gear & Techniques
Website Screenshots
Archive

STORIES
Latest Stories
Published Stories
Cover Shots
Destinations
Underwater Photography
Dive Medicine & Education
Wreck Stories
Marine Biology

LATEST IMAGES
New Images
Featured Images
IMAGES
Fish
Sharks & Rays
Molluscs
Echinoderms
Cnidarians
Crustaceans
Mammals
Reptiles
Algae & Plants
Reefs & Scenery
Divers
Wrecks
Freshwater
ROV & Aquaculture
Travel Images
WORKSHOPS
Upcoming Events
Nudibranch Safari
Periphylla Safari

SOCIAL MEDIA
Like us on Facebook
Skype Chat
About Sharing Images

MISCELLANEOUS
Terms & Conditions
Nudibranch Resources

CONTACT & PRESS
About me
Download Press Kit

 

The images and stories found on this website are the property of writer and underwater photographer Christian Skauge. The material is NOT FREE and may not be downloaded or used in any way without prior permission. Any unauthorized use is a copyright infringement and will be prosecuted accordingly. When buying an image or a story you naturally obtain all necessary rights to use the image in your desired context.
© Christian Skauge 2006-2013   |   www.scubapixel.com   |   Contact   |   Designed and developed by ScubaPixel