Nytt leketøy i hus: Nikon D200Nikon D200
 Helt siden Nikon lanserte D200-modellen har jeg siklet på å få meg et nytt kamera - men dette er dessverre ikke billig. På toppen av kamerahuset må man ha nytt undervannshus, siden ingen digitale modeller dessverre er laget med tanke på undervannsfotografer - de er forskjellige alle sammen.

På grunn av dette har det tatt noe tid før det har vært noen vits i å kjøpe D200 - det blir liksom lite poeng å ha et dyrt kamera liggende så lenge man ikke har råd til undervannshuset. Men når er D200 i hus - og nytt undervannshus fra nexus i Japan er bestilt og kommer om 6-8 uker.

D200 er det kanskje råeste digitale speilreflekskameraet i prosumer-klassen. Det er laget for å erstatte D100, men skiller seg fra dette kameraet på de fleste områder. D200 er bare litt større og tyngre enn D70, 80 og 40, men ytelsen er nærmere de større proff-kameraene. Uten å bevege seg på et proffnivå i pris ser det ut til at man skal kunne få en ytelse som nærmer seg de beste modellene som D2X for en pris rundt 13.000 kroner.

Dyrt nok, men så er også D200 en kraftpakke av dimensjoner: Kameraet leverer bilder i RAW-format på hele 10,2 MP (filene er 15-16 MB store!), søkeren er stor og deilig som på proffe kameraer - og det er et lynraskt kamera.

Stiller man det inn på seriebilder rekker man imponerende 5 bilder i sekundet, og kameraet klarer omtrent 17 bilder før bufferet er fullt - deretter tar det ca. 2 bilder i sekundet. Mer enn nok for kjappe serier av vriene, små undervannsdyr med liten eller ingen tid til ivirige fotografer. Det blir spennende å se om blitsene klarer å følge med på denne hastigheten...

Testene av kameraet har vært svært lovende lesing, og den interesserte leser kan kose seg med opptil flere tester i linkene under.


 


 
Det skal bli en nytelse å teste ut kameraet under vann med det nye Nexus-huset som nettopp ankomm fra Japan. Huset gir tilgang til alle kameraets funksjoner, og er som vanlig når det gjelder Nexus kompakt og ergonomisk. D200s store batterikapasistet (ca. 3.000 bilder pr. opplading) og etter hvert rimelige kort på 2 og 4 GB gjør dette til en slagkraftig kombinasjon under vann, selv om bruk av optiske kabler i kombinasjon med den interne blitsen vil redusere antallet eksponeringer en del.

Den eneste grunnen til å åpne undervannshuset i løpet av dagen er for å sikfte linse eller port - og dette kan gjøres forfra slik at man slipper å åpne spennene og eksponere o-ringen. Nedenfor kan man se hvordan kameraoppsettet blir med Nexus undervannshus og en Inon Z-240 blits.

Kameraoppsett

Tester av Nikon D200:En komplett oversikt over de tekniske spesifikasjonene finnes på www.digitalcamerainfo.com eller hos www.nikon.com.
Telephone: +47 94 83 32 83
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.ScubaPixel
Christian Skauge
Etterstadsletta 4 G
N-0660 Oslo, Norway


   

BLOG & NEWS
Latest News
Gear & Techniques
Website Screenshots
Archive

STORIES
Latest Stories
Published Stories
Cover Shots
Destinations
Underwater Photography
Dive Medicine & Education
Wreck Stories
Marine Biology

LATEST IMAGES
New Images
Featured Images
IMAGES
Fish
Sharks & Rays
Molluscs
Echinoderms
Cnidarians
Crustaceans
Mammals
Reptiles
Algae & Plants
Reefs & Scenery
Divers
Wrecks
Freshwater
ROV & Aquaculture
Travel Images
WORKSHOPS
Upcoming Events
Nudibranch Safari
Periphylla Safari

SOCIAL MEDIA
Like us on Facebook
Skype Chat
About Sharing Images

MISCELLANEOUS
Terms & Conditions
Nudibranch Resources

CONTACT & PRESS
About me
Download Press Kit

 

The images and stories found on this website are the property of writer and underwater photographer Christian Skauge. The material is NOT FREE and may not be downloaded or used in any way without prior permission. Any unauthorized use is a copyright infringement and will be prosecuted accordingly. When buying an image or a story you naturally obtain all necessary rights to use the image in your desired context.
© Christian Skauge 2006-2013   |   www.scubapixel.com   |   Contact   |   Designed and developed by ScubaPixel