Dykkesidens Fotokonkurranse 2008

Kavalkade 2007 (C) Christian Skauge

Dykkesidens arrangerer også i 2008 en fotokonkurranse, denne gang i samarbeid med bladet Dykking. I 12 måneder skal fotografene knive om flotte premier.

{niftybox width=200px,background=#d3d3d3,textcolor=black,float=right}Visste du at...?
Dykkesidens Fotokonkurranse blir i 2008 arrangert for tredje gang. På nettet kårer publikum Månedens Bilde, mens bladet Dykkings jury vil kåre Månedens Fotograf.

Les mer om konkurransen på Dykkesiden.{/niftybox}Fjorårets konkurranse ble en suksess med 593 innsendte bilder fra hele 104 forskjellige fotografer, og Sven Gust stakk av med sammenlagtseieren foran Christian Skauge og Kristian Olsen. Nå er det bare å stille inn fokus for 2008-utgaven!

Hver måned vil Dykkesidens brukere stemme frem Månedens Bilde på nettet. Den som får flest poeng vinner - enkelt og greit! I tillegg vil en jury oppnevnt av bladet Dykking plukke ut sine 5 favorittbilder, og kåre en vinner som blir Månedens Fotograf. Vinnerne blir presentert i bladet i en påfølgende utgave.

GavekortVinneren av Månedens Bilde mottar et gavekort fra MasterCard pålydende 500 kroner, og det vil også bli premier til Månedens Fotograf i Dykking. Gavekortene har selvsagt undervannsmotiv!

På slutten av året konkurrerer alle om en årspremie, som blir annonsert når tiden er inne.

>> Har du lyst til å delta? Finn ut hvordan på Dykkesiden - klikk her!

I konkurransen for 2008 skal det konkurreres i følgende temaer, som vises med juryens kommentarer. Husk at alle månedene teller i forhold til sammenlagtseieren!

{niftybox background=#D3D3D3,float=left,textalign=justify}Temaer i fotokonkurransen:

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             
Måned/Tema:Juryens kommentar:
Januar:
      Vrak
      

Her ønsker vi oss ganske enkelt vrakbilder - med eller uten dykkere, detaljer eller panoramaer med hele skip, fly eller biler. Gamle tønner, sykler, handlevogner og annet søppel hører ikke hjemme i denne kategorien.

      
Februar:
      Lys
      

Lys kan være så mangt - naturlig lys, solspill i overflaten, under en brygge eller i et vrak. Dykkere med lykter lager også lys - det eneste som ikke hører hjemme er blitslys, med mindre det er blitsene til en annen dykker som vises på bildet.

      
Mars:
      Tropisk
      

Varmt vann, fargerike fisk, nakensnegler, dykkere i våtdrakt - det er mye vi forbinder med tropene. Flotte korallrev, store haier, skilpadder og andre dyr hører også hjemme - men vi ønsker oss ikke vrak denne måneden.

      
April:
      Fiskeportrett
      

Navnet på kategorien sier vel det meste. Her ønsker vi oss portretter av fisker - søte, rare, morsomme, farlige eller skumle. Bilder av hele fisker er ikke det juryen ser etter denne måneden, med mindre det helt klart er ansiktet som er fokus for oppmerksomheten.

      
Mai:
      Miljø/forurensning
      

Det havner dessverre mye i havet som ikke hører hjemme der, og det vil vi gjerne ha dokumentert denne måneden. Oljetønner, sykler, handlevogner, skrot og skrap - men ikke fly eller båtvrak, de har en egen kategori. Fisker med krok i munnen, ting som er ødelagt eller forsøplet - denne måneden er mulighetene mange. Om det er dykkere i bildet er det lov.

      
Juni:
      Øyne
      

Denne måneden er temaet ØYNE, og vi ønsker oss nærbilder av alle typer av sorten, enten det er fra fisk, krabber, reker elelr andre dyr i havet. Dykker-øyne står derimot ikke på ønskelisten.

      
Juli:
      Makro
      

Den tradisjonelle makroklassen omfatter mange forskjellige dyr og planter. Vi vil ikke ha dykkere, fisk eller fiskedetaljer denne måneden, men ser frem til fargerike nakensnegler, piggete krepsdyr, morsomme snegler, rørormer og andre smådyr. Bildeflaten skal være mindre enn A4 for at det skal telle som makro.

      
August:
      Under overflaten
      

Under overflaten finnes det så mangt, og denne måneden ønsker vi oss bilder hvor overflaten er en del av bildet. Det kan være dypt eller grunt, men klarer du å fange lyset, bølgene eller refleksjonene treffer du blink denne måneden. Bildet kan være med eller uten dykkere.

      
September:
      Farge
      (annonseres senere)
      

Havet er fullt av farger, og denne måneden skal vi fokusere på [farge]. Ingen dykkere skal være med på bildene, men alle fisker, dyr og planter som er [farge] eller har tydelige [farge] detaljer er hjertelig velkommen. Tenk også på at det finnes rødfarger i svamper, på rustne vrak og på mange andre overraskende steder i havet.

      
      

Oktober:
      
I tareskogen

      
      

Her er det duket for safari i havets regnskog! Flotte panoramabilder eller spennende detaljer fra tareskogen, med eller uten dykkere. Vi ønsker oss ikke detaljbilder av dyrene som lever under tangdekket, men friske, flotte bilder av levende tare. Ovenfra, nedenfra eller fra siden - mulighetene er mange.

      
November:
      Fantasi
      

Her er alt lov - bildemanipulering i PhotoShop, kreativ fotografering under vann eller half'n'half-bilder. Du kan gjøre nesten hva du vil, så lenge resultatet er overraskende, kreativt, spennende, morsomt, crazy eller nyskapende - la kjedelige bilder ligge i skuffen denne måneden.

      
Desember:
      Nattdykk
      

Spesial-kategori i forbindelse med det internasjonale nattdykket 2008: Vi ønsker oss bilder tatt over og under vann, gjerne med dykkere på. Alt mulig som dukker opp på nattdykk er også "fritt vilt", men bildet skal være tatt på natten.

      
{/niftybox}

Les hele saken og finn ut hvordan du kan delta på Dykkesiden.


Telephone: +47 94 83 32 83
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.ScubaPixel
Christian Skauge
Etterstadsletta 4 G
N-0660 Oslo, Norway


   

BLOG & NEWS
Latest News
Gear & Techniques
Website Screenshots
Archive

STORIES
Latest Stories
Published Stories
Cover Shots
Destinations
Underwater Photography
Dive Medicine & Education
Wreck Stories
Marine Biology

LATEST IMAGES
New Images
Featured Images
IMAGES
Fish
Sharks & Rays
Molluscs
Echinoderms
Cnidarians
Crustaceans
Mammals
Reptiles
Algae & Plants
Reefs & Scenery
Divers
Wrecks
Freshwater
ROV & Aquaculture
Travel Images
WORKSHOPS
Upcoming Events
Nudibranch Safari
Periphylla Safari

SOCIAL MEDIA
Like us on Facebook
Skype Chat
About Sharing Images

MISCELLANEOUS
Terms & Conditions
Nudibranch Resources

CONTACT & PRESS
About me
Download Press Kit

 

The images and stories found on this website are the property of writer and underwater photographer Christian Skauge. The material is NOT FREE and may not be downloaded or used in any way without prior permission. Any unauthorized use is a copyright infringement and will be prosecuted accordingly. When buying an image or a story you naturally obtain all necessary rights to use the image in your desired context.
© Christian Skauge 2006-2013   |   www.scubapixel.com   |   Contact   |   Designed and developed by ScubaPixel